Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

TDK és Junior TDK 2019

Egyetemünk idén november 12-én rendezi meg Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az Óbudai Egyetem hallgatói a szokásos módon jelentkezhetnek rá. A konferenciára középiskolás diákokat is várunk, akik a "Junior" szekcióban mérhetik össze tudásukat társaikkal.

2017. évben „Híradástechnika” TDK „junior” szekciót indítottunk, melyen középiskolás hallgatók mutathatták be munkájukat és eredményüket. A junior TDK szekción résztvevő középiskolás hallgatók két szakmai konzulenssel rendelkeztek, melyek közül az egyiket a Puskás Technikum, a másik konzulenst a Kandó HTI delegálta. 2018-ban a Puskás Technikum mellett a a Trefort Ágoston Szakgimnázium és a Balassi Gimnázium diákjai is rész vettek a megmérettetésben. Köszönjük, hogy részvételükkel emelték rendezvényünk színvonalát.

Az idén tovább bővítjük a résztvevők körét, további szakgimnáziumok és gimnáziumok diákjait hívtuk meg. A középiskolás diákoknak Junior TDK szekciót szervezünk, melyen bemutathatják pályamunkáikat és számot adhatnak kutatási eredményeikről. Felkészülésükhöz intézetünk oktatói szívesen nyújtanak mentori támogatást. A kutatni vágyóknak nem csak elméleti támogatást, hanem a gyakorlat orientált megközelítést is biztosítjuk, prototípusok fejlesztését és bemérését is támogatjuk. Segítjük a műszaki eredmények megfelelő dokumentálását és felkészítjük őket azok bemutatására. Ha intézményként vagy tanulóként szeretne bekapcsolódni, keressen minket bátran.

További segítséget Dr. Varga Péter János egyetemi adjunktusnál (Híradástechnika Intézet) vagy a felkérni kívánt témavezető oktatónál lehet kérni.  

Dombora Sándor
Oktatás-nevelési igazgatóhelyettes
Híradástechnika Intézet