Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

Modulválasztás 2018

2018. március 31-ig a nappali képzésben részt vevő negyedik féléves hallgatók modult kell, hogy válasszanak. Intézetünkben jelenleg a következő modulokat tudják választani:

Távközlési informatika modul

 A modul célkitűzése, hogy a hallgatók eszköz- és rendszerszintű ismeretet szerezzenek a rendszerek közötti adatkapcsolatok és adatátvitel területén. A modul fő tantárgya két féléven át oktatott Távközlési informatika, amely általános szemléletet ad a hálózati működésről. A tárgy hierarchikus rendszerbe foglalva tárgyalja a kommunikációs protokollokat, a vezetékes és vezeték nélküli lokális hálózatokban és az interneten alkalmazott technológiákat.

Médiatechnológia modul

 A modul célja olyan mérnökök képzése, akik e fejlődő területen is maradéktalanul megállják helyüket. Ehhez alapvetően három fő tématerülettel foglalkozunk egy két féléves modul tárgy keretében. A három terület: média előállítása, továbbítása analóg és digitális módon, stúdiótechnika és média továbbítása IP alapon.

Mikrohullámú, mobil és optikai technológiák

A modul célkitűzése, hogy a hallgatók eszköz- és rendszerszintű ismeretet szerezzenek az optikai, a mikrohullámú, és ezen belül a mobil kommunikáció területén.