Get Adobe Flash player

Modulok

Modulok a "D" tanterv szerint >>


Modulok a "C" tanterv szerintInfokommunikációs hálózatok tantárgycsoport (modul)

Az utóbbi évtizedekben a híradástechnika és a számítástechnika összefonódásával új szakterület  alakult ki. Az infokommunikációs (informatikai és kommunikációs) hálózatok a távközlés, a számítástechnika és az elektronikus média integrációjával létrejött rendszerek, amelyekbe egyaránt beletartoznak a különböző vezetékes és vezeték nélküli hálózatok. Az infokommunikációs hálózatok szakterületének leginkább jelentős témái a rendszerek közötti adattovábbítás megvalósítása, az Interneten megvalósuló kliens-szerver kapcsolatok, illetve a valós és nem valós idejű alkalmazások működése a fájlok számítógépek közötti továbbításától a beszédátvitelig, figyelembe véve a hálózati adattovábbítás miatti biztonsági kérdéseket is.

Médiatechnológia és kommunikáció tantárgycsoport (modul)

Zenészek, fotósok, videósok, rádiósok, minden iránt érdeklődő és tanulni akaró, elkötelezett villamosmérnök-jelöltek gyülekezőhelye a modul.

A képzés magában foglalja a hang-, fénytechnikai és multimédia alapfogalmaktól kiindulva a hang-, videotechnikai és multimédia termékek analóg és digitális előállítása, feldolgozása, tárolása, továbbítása alapvető folyamatait, az analóg és digitális rádió- és televízió műsorszórás alapjait minden lehetséges platformon, azaz a földi, kábeles, műholdas és internet alapú műsorszórást is. A modul elsősorban műszaki ismeretek oktatására irányul, de biztosítja a kitekintés és továbbfejlődés lehetőségét a hangfelvételek és videofelvételek művészete irányába is.

Célunk olyan képzés megvalósítása, amely megfelelő alapot és motivációt nyújt az itt végzők számára választott szakmájuk műszaki fejlődésének folyamatos követésére, öntevékeny művelésére.

Távközlési Hálózatok tantárgycsoport (modul)

A tantárgycsoport fő tantárgya, a Távközlési Hálózatok foglalkozik a digitális, és egyéb információs jelek kis-, közepes- és nagytávolságú (világméretű) átvitelével fémes és optikai közegeken. Rendszertechnikai szemlélettel bemutatásra kerülnek a különféle eljárási elvek, berendezések, azok menedzselése, valamint a hálózatok kialakítása. A laboratóriumi méréseken az átviteli utak és a berendezések előírt minőségi jellemzőit mérik a hallgatók. A tantárgy a legtöbb szolgáltató által jelenleg alkalmazott eljárásokat tárgyalja.

A tantárgycsoport mellék tantárgya, a Mobil Kommunikáció foglalkozik a legkülönbözőbb mobil kommunikációs eljárásokkal, a hálózatok kialakításával, azok menedzselésével. Ismertetésre kerülnek a különböző minőségi paraméterek, mérési módszereik.