Get Adobe Flash player

Kooperatív képzés

Tisztelt Hallgatók!

Felhívom figyelmüket, hogy a kooperatív képzésre való jelentkezés utolsó szakaszába lépünk. Most van itt az ideje, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb céget.

Ennek 3 alapvető módja van:

  1. A Intézetbe beérkező - kooperatív gyakornokokat igénylő cégek - pályázati kiírásait megjelenítjük a Híradástechnika Intézet honlapján a "Kooperatív képzés" menüpontban.
    Ezekre közvetlenül jelentkezhetnek a hallgatók.
  2. Az említett honlapon található egy céglista, mely olyan cégeket és azok elérhetőségét tartalmazza, akik nagy valószínűséggel fogadnak kooperatívos diákot. Ezen cégekkel önállóan keressenek kapcsolatot és igyekezzenek megegyezni.
  3. Lehetőség van önállóan is céget keresni és az együttműködést előkészíteni.

Mindhárom esetben a kooperatívos szerződés megkötésének menete a következő:

A céggel való megegyezés után az "Adatlap" elnevezésű űrlapot kell kitölteni és azon a céggel igazoltatni, hogy az vállalja a kooperatív időszakra (7., 8.-ik félév) a gyakorlatot.
A hallgató és a cég adatait tartalmazó és mindkét fél által aláírt "Adatlap"-pal kell jelentkezni Intézet kooperatív képviselőjénél. A Híradástechnika Intézetben Pallaginé Dr. Szűcs Ilonánál. A további a szerződéskötésre irányuló teendőket az Intézet elrendezi.
A kooperatív képzéssel kapcsolatban további információk találhatók a http://kvk.uni-obuda.hu/kepzesek/bsc/kooperativkepzes honlapunkon.
Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben különösen megnőtt a kooperatív képzés jelentősége. Bármilyen jó referenciát is jelent a Kandós diploma a cégek a megszorítások miatt nehezebben alkalmaznak új munkatársakat. A kooperatív képzés viszont egy olyan lehetőség amellyel szívesen élnek, hisz az nem ró rájuk akkora terhet.
A hallgató szempontjából viszont óriási lehetőség, hogy egy viszonylag rövid együttműködés során bizonyíthatja képességeit és akár nélkülözhetetlenné válhat a cég számára. Ez a helyzet pedig biztos munkalehetőséget jelent. Ráadásul olyan helyen amit már ismer, megszokott és számára megfelel.
Az esetben, ha nem folytatják az együttműködést akkor is előnyös a helyzet, mert a cégnél eltöltött gyakorlat eredményeként sokkal nagyobb lehetőségek kínálkoznak a munkaerő piacon. Mindenki szívesebben alkalmaz egy gyakorlattal is rendelkező végzett mérnököt.
Megemlíthető még az a tény is, hogy a kooperatív képzés időszakában a hallgatói státusz fennmarad annak számos kedvezményével.
Javaslom fentiek megfontolását és a kooperatív partnerekkel való tárgyalások megkezdését.
További információkkal, tanácsokkal állunk rendelkezésükre az Intézetben.

Keressék Pallaginé Dr. Szűcs Ilonát.
Elérhetőségek:
Tel.: 666 5131, email: szucs.ilona@kvk.uni-obuda.hu

A sikeres pályázást kívánva üdvözlettel
Pallaginé Dr. Szűcs Ilona